Materiale textile, țesături pentru tricouri

1. PIQUE

Țesătura Pique folosită la tricouri

Țesătură deasă de bumbac, mătase sau fibre sintetice, făcută cu două urzeli diferite, dintre care cea de la suprafață formează un desen (geometric) în relief. Legarea cu două urzeli este completată cu un fir de bază care asigură menţinerea dimensiunilor.  Produsele sunt ideale pentru imprimare și broderie. Ţesăturile sunt fabricate cu gramaje diferite (170 – 220 g/m2). Exemplu: Tricou Polo Pique 200 gr./mp, Tricoul Polo Cotton Heavy.


2. SINGLE JERSEY

țesătura single jersey pentru tricouri si alte textile

Material moale caracterizat prin coloane la exterior și arce pe partea interioară. Țesătura se întinde ușor și este moale la atingere. Firele utilizate au o influență majoră asupra calității materialului finit. Produsele Adler sunt fabricate din fire calitative cu structură inelară. Materialul este ideal pentru imprimare şi broderie. Produsele sunt fabricate în diferite gramaje (145 – 200 g/m2). Exemplu: Tricoul Basic, V-neck, Colormix, Tricou cu mânecă lungă.


3. PÂNZA

Pânza - tip de țesătură

Țesăturile de pânză sunt rezistente. Ele nu creează un model, sunt netede și potrivite pentru imprimare și broderie. Când firele sunt consolidate, noul material poată denumirea de Oxford. Produsele sunt fabricate din bumbac de calitate, poliester sau poliamidă. Exemplu: pălării, sacoșe, cămăși.

4. TWILL

Țesătură tip TWILL

Twill-ul este o stofă caracterizată prin țesătura în diagonală, înspicată.  Țesătura de twill este mai lejeră, călduroasă, moale și mai elastică decât pânza, ideală pentru imprimare și broderie. Produsele sunt fabricate din bumbac de calitate, neted sau pieptănat, sau în amestec cu poliester.
Exemplu: șepci, pălării, cozoroace.

5. FROTIR

Pânza - tip de țesătură

Țesătură specială cu bucle, din bumbac de calitate (350 – 450 g/m2) foarte moale la atingere și cu o capacitate ridicată de absorbție datorită buclelor existente la nivelul ambelor părți.
Exemplu: prosoape, halat de baie.


6. FLEECE

Pânza - tip de țesătură

Țesătură flexibilă caracterizată prin suprafaţa foarte moale obținută prin procesul de pieptănare, are proprietăți de izolare fiind un material călduros. Are capacitatea de respirabilitate și împiedică trecerea vântului. Produsele sunt ideale pentru broderie. Materialul este fabricat cu diferite gramaje  (280 - 360 g/m2).
Exemplu: Vesta Next, Jacheta Frosty.


7. INTERLOCK

Pânza - tip de țesătură

Țesătura Interlock este fabricată din două urzeli 1:1, dispuse în opoziție. Aceasta este mai flexibilă și mai densă, făcând astfel materialul moale la atingere, și este ideală pentru imprimare și broderie. Acest material combină în mod eficient confortul, calitatea și utilizările tehnice. Produsele au un gramaj de 150 g/m2.
Exemplu: Tricoul Fantasy.


Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: